over

Meike Veenhoven | liedschrijver/vertolker

Meike Veenhoven schrijft en zingt onder de titel: Liedjes van Weemoed en Andere Gevoeligheden. Ze debuteerde met de gelijknamige cd in 2008. Ze won het Utrechts Kleinkunstfestival van 2010 en de Utrechtse Oeuvreprijs Kleinkunst 2016. In 2012 kwam haar tweede cd Alles van waarde uit. Onlangs bracht ze haar derde cd uit: Licht in de Donkerstraat, Utrecht bezongen.

Meike leeft in constante verbazing over de Dingen Die Voorbijgaan. Voordat je iets hebt kunnen vastpakken, ligt het alweer achter je en kan je alleen nog omkijken naar hoe het steeds verder uit het zicht raakt. Ook verhaalt ze over Dingen Die Hadden Kunnen Zijn: de niet-geleefde levens. Over de breekbaarheid van geluk. Over dingen die grappig zijn en tegelijkertijd een beetje pijn doen. Van achter de piano bezingt Meike dit alles met een lichtvoetige melancholie.

verschenen artikelen:
Stadsblad 24-10-2018
De Oud-Utrechter 18-09-2018
Stadsblad 06-09-2018
Stadsblad 05-09-2016
Algemeen Dagblad 04-05-2012
New Folk Sounds, 2012
Het Parool 20-10-2010
Kies Kultuur 2010
AD/Utrechts Nieuwsblad, 11-05-2010
Opspraak Magazine, 2009
New Folk Sounds, febr/maart 2009

Downloads:
persinfo

“Zuiver, dat is het werk van Meike Veenhoven. Haar teksten, haar zang én haar performance zijn helder, integer en loepzuiver. Zonder hijgerig hedendaags te willen zijn maakt ze tijdloze liedjes. Recht uit het hart, via de zolderkamer, zo naar haar publiek. Prachtig.”
Claudia de Breij, Cabaretiere en Radio DJ
“Net als je even flink hebt moeten slikken om een traan tegen te houden, tovert ze weer een glimlach op je gezicht. Ze laat je de schoonheid én de breekbaarheid van geluk voelen. Geluk en verlies staan in de belevingswereld van Veenhoven dicht bij elkaar en beide horen nu eenmaal bij het leven.”
Het Parool
“Ik was bij de eerste klanken meteen geïntrigeerd. Meike
speelt fijn piano en ze zingt zuiver, dat hoor je. Maar
daarnaast schrijft ze echt hele mooie teksten. Ze
balanceert precies op het randje van zeer persoonlijk maar toch multi-interpretabel. Een hele dunne scheidslijn, maar Meike heeft ‘m gevonden.”
– Angelique Stein, programmeur AVRO Puur
“Meike Veenhoven laat haar publiek op meeslepende wijze toetreden tot haar belevingswereld. De door haarzelf gecomponeerde muziek is betoverend. Dit is een pure kunstvorm, hetgeen kleinkunst ook behoort te zijn.”
Juryrapport Utrechts Kleinkunstfestival 2010
“Romantiek van grote klasse. Gevoelig, vol sentimenten zonder zoetjes te zijn en muzikaal van hoog niveau. Een vrouw die weet waar ze over zingt, het leven, haar leven. Kleinkunst met een hele grote K.”
– Frits Hooft, muzieksamensteller Radio M, Utrecht
“mooie liedjes, mooi gezongen, geproduceerd en gespeeld”.
Kick van der Veer